Schiekadeblok
Rotterdam

Locatie Rotterdam, Delftsestraat/Schiestraat Profiel binnenstedelijke herontwikkeling Betreft gebiedsontwikkeling van ca. 180.000 m2 high-end mixed-use Positie risicodragend ontwikkelaar in het gebied Status in voorbereiding

Het Schiekadeblok in Rotterdam Central District (RCD) heeft de potentie de komende jaren te veranderen in een bruisende, nieuwe en ambitieuze Rotterdamse stadswijk van internationale allure. Een wijk waar niet alleen gewerkt en geleefd gaat worden, maar ook een inspirerende woonlocatie kan ontstaan voor zowel bestaande als nieuwe Rotterdammers.

De kansen die het gebied biedt heeft Urban Minds ertoe geïnspireerd de samenwerking aan te gaan  met UNStudio om gezamenlijk een conceptvisie te ontwikkelen die het kansenpotentieel voor deze locatie maximaliseert op een wijze die recht doet aan de hoofdstad van de hoogbouw in Nederland: de ambitie om het hoogste woongebouw van Nederland te creëren in een setting die bestaande kernwaarden van de locatie versterkt, nieuwe plek geeft aan culturele functies, maar vooral één die kritische massa levert om een leefbare plek te creëren.

Het door Urban Minds voorziene programma omvat een duurzame mix van: wonen, werken en verblijven met circa 750 nieuwe woningen, 58.000 m2 aan kantoren (inclusief het bestaande programma), een hotel, 11.000 m2 cultuur- en vrijetijdsvoorzieningen en 11.500 m2 winkel-, zorg- en horecafaciliteiten. Met deze levendige mix creëren wij een nieuwe en vooral bruisende stadswijk.

Urban Minds houdt daarbij rekening met het behouden van de bestaande, beeldbepalende erfgoed bebouwing van gerenommeerde architecten als Oud, Willem Verschoor jr. en Maaskant. Hierdoor ontstaat een authentiek straatbeeld waarin wederopbouw architectuur gecombineerd wordt met moderne architectuur.  Met de voorziene toren van ca. 200 meter wordt binnen deze bebouwing een unieke toevoeging gedaan aan de imponerende skyline van Rotterdam.